Millä tavalla voit rentoutua raskaan työpäivän jälkeen

Pystytkö päästämään irti työstäsi ja onko sinulla oikeita keinoja, joiden avulla pystyt rentoutumaan raskaan työpäivän jälkeen. Jos on niin hienoa, koska on todella tärkeää pystyä päästämään irti raskaan työpäivän jälkeen ja rentoutumaan, jotta seuraavana päivänä jaksaa uudelleen. Vaikka sinulla olisi jo hyvät keinot rentoutua, kannattaa silti lukea alapuolelta, miten me suosittelemme rentoutumaan työpäivän jälkeen. Voit saada niistä itsellesi uusia näkökulmia.

Mieti oman työsi kannalta, että sinulla on sopivat vastapainot työpäivääsi. Jos työsi on fyysisesti rankkaa ja joudut käyttämään paljon fyysistä energiaa työpäivästä selviämiseen, kannattaa sille miettiä oikea vastapaino. Silloin kannattaa todellakin ottaa itselleen lepoa ja rentoutua ihan perinteisesti sohvalla lempiohjelmaa katsoen. Tietenkin voi jatkaa aktiivista tekemistä työpäivän jälkeenkin mutta muista huomioida se, että se ei ole liian raskasta. Jos työsi taas on aivoilla tekemistä ja paikallaan istumista, on ehdottoman tärkeää lähteä työpäivän jälkeen ulos ja liikkeelle. Tämä nollaa hyvin aivotyössä kertyneen paineen ja silloin saat virtaa jaksaa innokkaasti loppupäivän ajan.

Image
Image

Ehkä olet kuullut mindfulness harjoittelusta tai joogasta ja ajattelet, että se ei ole sinulle. Suosittelemme kuitenkin koettamaan jotain tällaista rentouttavaa harjoittelua. Näissä harjoituksissa pystytään irtautumaan päivän tapahtumista ja saamme mielellemme täydellisen lepohetken. Tällaisia harjoitteita voi toki tehdä työpäivän lomassakin ja ne ovatkin hyvä tapa katkaista työpäivä ja ottaa uutta energiaa loppupäivään.

Hyvien palautumiskeinojen lisäksi kannattaa tunnistaa ne asiat, jotka rasittavat sinua työpäivän jälkeen. Jos pystyt välttämään tai vähentämään tällaisia asioita, parannat varmasti omaa hyvinvointiasi myös työpäivän jälkeen. Tärkeintä on kuitenkin, että löydät itsellesi oikeat keinot palautumiseen oli se sitten pelihetki konsolilla, ulkoilu lemmikin kanssa tai ajan viettäminen rakkaittesi kanssa. Kunhan vain muista suorittaa tarvittavan palautumisen niin jaksat arjen kiireissä eteenpäin.