Miten luoda rentouttava ympäristö

Monille on haasteena luona itselleen rentouttava ympäristö joko kotiin tai työpaikalle. On tutkittua, että rentouttava ympäristö parantaa omaa hyvinvointia ja jopa lisää tehokkuutta työpaikalla. Millä tavalla tallaisen ympäristön voi luoda itselleen? Tähän kysymykseen on varmasti monia erilaisia vastauksia ja monille se voi tarkoittaa eri asioita. Toiset rentoutuvat musiikin avulla tai toiset hiljaisuudessa. Katso kuitenkin alapuolelta vinkkejä, millä voi luoda rentouttavan ympäristön itselleen.

Image

Vaikka se ei kaikista tunnu siltä me ihmiset tunnemme vetoa luontoon ja meillä on vahva yhteys siihen vaikka asuisimme urbaanissa ympäristössä. Rentouttavan ympäristön luomiseksi kannattaa harkita huonekasvien hankkimista. Jos et ole viherpeukalo, on saatavilla myös kasveja, jotka eivät vaadi ylenmääräistä huolenpitoa. Kasvit kuitenkin täyttävät tarpeemme olla yhteydessä luontoon ja sitä kautta saamme rentoutusta ympäristöömme.

Toinen asia on kaaos. Kaaos saa helposti mielen toimimaan vilkkaasti ja olemme sen takia levottomia. Panosta minimalistiseen sisustukseen sekä harmonisiin väreihin sisustuksessa sekä kalusteissa. On todettu, että neutraalit ja pehmeät sävyt rentouttavat mieltä mutta ei ole kiellettyä käyttää väriä. Kannattaa kuitenkin pitää huolta ettei kaikkialle synny liian räikeitä kontrastieroja. Väriä ja tunnelmaa voi tuoda huoneisiin tauluilla, jotka myös piristävät ympäristöä ja niitä on rentouttavaa katsella. Artiksdesing.fi tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia julisteita, joista saat hienoja ja rentouttavia tauluja omiin huoneisiisi.

Image
Image

Kun olet kotona ja nautit oleskelusta olohuoneessa voit luoda itsellesi rentouttavan ympäristö sulkemalla kaikki laitteet tai laittamalla ne äänettömälle. Lisää samalla huoneeseen lempituoksuasi esimerkiksi tuoksukynttilöiden avulla. Ne ovat helppo ja tunnelmallinen tapa parantaa omaan elinympäristöä. Huomioi kuitenkin, että jotkin tuoksut piristävät ja antavat energiaa, joten jos haluat rentoutua valitse sellaisia tuoksuja, jotka rauhoittavat kuten kamomilla ja laventeli.