Miten puhdas koti saa olosi tuntumaan paremmalta

Ahdistaako sinua jatkuvat tavara kasat ja epäjärjestys, joka kotonasi vallitsee. Perinteisesti epäsiisti koti saa mielen levottomaksi ja koko ajan tuntuu siltä kuin pitäisi tehdä jotain, jotta koti ei olisi niin likainen ja sekainen. Tälle ahdistukselle ja levottomuudelle on helppo tehdä stoppi. Tarvitset siihen vain muutaman asian, joiden avulla sinunkin kotisi muuttuu rauhalliseksi paikaksi, jossa sielu lepää.

Image

Ensimmäisenä asiana tulee mieleen siivous mutta kuitenkin kannattaa ensin kiinnittää huomiota järjestykseen. Järjestelmällisyys ei ole vaikeaa ja sen voi oppia kuka vaan vaikka luulisi, että se on jollekin mahdotonta. Järjestämisessä työ kannattaa aloittaa huone kerrallaan. Käy läpi tavarat ja ne tavarat mitkä eivät herätä sinussa tunteita, voit heti kärrätä vaikka kirpputorille myyntiin. Tärkeintä on kuitenkin viedä ne pois!

Seuraavaksi mietit jokaiselle tavaralle oman paikan. Jos järjestämisen aikana tulee vastaan tavaroita, joille ei tunnu löytyvän paikkaa, ovat nekin luultavasti turhia. Vie myös tällaiset tarpeettomat tavarat pois. Kun tavarat ovat löytäneet oman paikkansa ota käyttöön seuraava sääntö. Jos tuot kotiin uuden tavaran, jonkin tavaran on samaan aikaan lähdettävä pois talosta. Tällä tavalla saat tavaramäärän pysymään hallussa.

Image
Image

Järjestämisen jälkeen voit aloittaa siivouksen ja varmasti huomaat, että on helpompi siivota kun tilaa on erilailla ja tavarat eivät ole edessä. Siivouksessa kannattaa olla tarkka ja suurempi siivous kannattaa tehdä viikoittain ja pientä siivousta päivittäin. Muista myös puhdistaa huonekalut. Jos huonekalut kuten sohva on kulunut voi olla aika hankkia uusi sohva paremmalla puhtaana pysyvällä materiaalilla.

Pitämällä kiinni näistä muutamasta säännöstä pysyy kotisi järjestyksessä ja mieli lepää.